Μερικά όχι και τόσο συνηθισμένα στατιστικά, και γεγονότα για κάποια  μέρη του σώματος μας.

Ο εγκέφαλος

1. Τα μηνύματα από και προς τον εγκέφαλο ταξιδεύουν μέσο του νευρικού μας συστήματος με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα.

2. Η ενέργεια που παράγει ο εγκέφαλος για να λειτουργεί είναι ίση με την ενέργεια που χρειάζεται μια λάμπα 10 watt για να ανάψει.

3. Τα κύτταρα του εγκεφάλου μπορούν να αποθηκεύσουν 5 φορές περισσότερες πληροφορίες από όσες περιέχει η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα. Παρόλο που η χωρητικότητα του μυαλού είναι ακόμα ένα αντικείμενο προς διερεύνηση, οι επιστήμονες συμφωνούν ότι αυτή κυμαίνεται μεταξύ 3 και 1000 terabyte. Το Εθνικό Αρχείο της Βρετανίας, με 900 χρόνια ιστορίας, καταλαμβάνει μόνο 70 terabyte!

4. O εγκέφαλος μας χρησιμοποιεί το 20% του οξυγόνου που χρειάζεται το σώμα μας. Βασικά χρησιμοποιεί περισσότερο οξυγόνο από οποιοδήποτε άλλο όργανο μας.

5. Ο εγκέφαλος μας είναι πολύ πιο ενεργός το βράδυ όταν κοιμόμαστε παρά τη διάρκεια της ημέρας.

6. Όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης ευφυΐας μας , τόσο περισσότερο ονειρευόμαστε.

7. Τα νευρόνια στον εγκέφαλο εξακολουθούν να μεγαλώνουν και να αναπαράγονται καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

8. Δεν ταξιδεύουν όλες οι πληροφορίες με την ίδια ταχύτητα στο μυαλό μας.

9. Ο εγκέφαλος δεν νοιώθει πόνο. Μπορεί να είναι το κέντρο διαχείρισης του πόνου, αλλά το ίδιο το μυαλό δεν μπορεί να νοιώσει πόνο.

10. 80% του μυαλού μας είναι νερό.

 

Μαλλιά και νύχια

11. Οι τρίχες στο κεφάλι (όχι μόνο τα μαλλιά) μεγαλώνουν πολύ περισσότερο από τις τρίχες σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος μας.

12. Ο μέσος άνθρωπος χάνει καθημερινά 60-100 τρίχες από τα μαλλιά του.

13. Οι τρίχες από τα γυναικεία μαλλιά έχουν περίπου τη μισή διάμετρο από εκείνες των αντρών.

14. Μια ανθρώπινη τρίχα μπορεί να σηκώσει από μόνη της ένα βάρος περίπου 3,5 ουγγίες

15. Το νύχι του μέσου δαχτύλου μας μεγαλώνει περισσότερο από τα υπόλοιπα. Το νύχι του μεσαίου δαχτύλου του κύριου χεριού μας μεγαλώνει ακόμα πιο γρήγορα. Και τέλος, τα νύχια των μακριών δαχτύλων μεγαλώνουν πάλι πιο γρήγορα από τα νύχια εκείνων που έχουν κοντά δάχτυλα.

16. Ένας μέσος άνθρωπος έχει πάνω στο σώμα του τόσες τρίχες όσες και ένας χιπαντζής. Απλά είναι πολύ μικρές ή πολύ λεπτές για να τις δούμε.

17. Οι ξανθοί άνθρωποι έχουν περισσότερες τρίχες από τους υπόλοιπους. Στη μέση βρίσκονται οι νέγροι και οι μελαχρινοί, ενώ οι κοκκινομάλληδες έχουν λιγότερες από όλους.

18. Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν 4 φορές πιο γρήγορα από τα νύχια των ποδιών.

19. Η ζωή μιας τρίχας μαλλιών υπολογίζεται μεταξύ 3 και 7 χρόνια πριν πέσει από το κεφάλι.

20. Τα ανθρώπινα μαλλιά μ αν δεν καούν , μπορούν να θεωρηθούν άφθαρτα. Φτάνει να σκεφτούμε πόσες αλλαγές δέχονται από κρύο, ζέστη, υγρασία, ξηρασία, χημικά, μολυσμένες ατμόσφαιρες και τόσα άλλα.

21. Κάποιος πρέπει να χάσει τουλάχιστον το 50% των μαλλιών του για να αρχίσει αυτό να φαίνεται στους υπόλοιπους γύρω του και να θεωρείται «φαλακρός».

Pin It