Λάθος λεωφορείοΤο πρακτορείο REUTERS ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε μια 76χρονη  στην Ταϊλάνδη  που λείπει από το σπίτι της τα τελευταία 25 χρόνια επειδή πήρε λάθος λεωφορείο.

Στα Νότια της Ταϊλάνδης υπάρχουν τρεις Μουσουλμανικές επαρχίες που προσαρτήθηκαν στη χώρα μόλις πριν από ένα αιώνα. Οι κάτοικοι εκεί μιλούν μια εντελώς διαφορετική διάλεκτο και ζουν απομονωμένοι από την υπόλοιπη χώρα.

Η γυναίκα λοιπόν που κατάγεται από εκείνη την περιοχή και δεν μιλά καμία άλλη γλώσσα , έκανε το λάθος να επιβιβαστεί σε λάθος λεωφορείο από την Μαλαισία το οποίο  νόμιζε ότι κατευθυνόταν προς το χωριό της. Η πραγματικότητα ήταν ότι ταξίδεψε 1200 Km βόρεια αντί νότια. Στα περίχωρα της Μπανγκόκ. Όταν κατάλαβε το λάθος της πήρε ένα λεωφορείο για να επιστρέψει πίσω μόνο που και αυτό πήγαινε  σε λάθος κατεύθυνση. Έτσι κατέληξε άλλα 700 Km βόρεια στην περιοχή Chiang Mai.  Εκεί κανένας δεν μιλούσε τη γλώσσα της και έτσι η γυναίκα άρχισε να ζει ζητιανεύοντας. Αυτό κράτησε για 5 χρόνια ώσπου μια μέρα συνελήφθηκε και μπήκε σε ένα ίδρυμα  για άστεγους όπου πέρασε άλλα 20 χρόνια!

Κανένας δεν φαντάστηκε ότι η γυναίκα εκείνη προσπαθούσε να επικοινωνήσει όταν μιλούσε τη διάλεκτο της.. Είναι μια διάλεκτος στην οποία  επαναλαμβάνεται συνέχεια ο ήχος «μον» και έτσι στο ίδρυμα την ονόμασαν η κυρία Μον. Όταν η γυναίκα είδε ότι οι προσπάθειες της δεν καρποφορούσαν σταμάτησε να μιλά.

Μέχρι που μια μέρα (μετά από 20 χρόνια) ήρθαν να δουλέψουν στο ίδρυμα 3 νεαρά παιδιά από την περιοχή της. Μόλις η κυρία Jaeyaena Beuraheng τους είδε με μουσουλμανικές ενδυμασίες άρχισε να τους μιλά. Έτσι λοιπόν κατάφερε να επιστρέψει στα οκτώ παιδιά της τα οποία την νόμιζαν για πεθαμένη αφού τους είχαν ενημερώσει ότι την χτύπησε ένα τρένο.

 

Pin It