Η Ντόρα ΜπακογιάννηΤο κατάλαβαν επιτέλους οι Αμερικανοί και τα τσιράκια τους στην Ευρώπη ότι , στο άκουσμα και μόνο των Αμερικανικών «συμβουλών» στο Κυπριακό, οι Κύπριοι αντιδρούν.

Οι σκοτεινές πτυχές του προβλήματος μας και ο βρώμικος ρόλος που έπαιξαν όλοι αυτοί , από το 63 μέχρι και σήμερα, έχει φέρει τους Ε/Κ να αρνούνται κάθε δική τους υπόδειξη και προτροπή στο Εθνικό μας θέμα . Από την άλλη , οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο , προκλητικά και ξεδιάντροπα , προωθούν καθημερινά με χίλιους δυο τρόπους την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ παραβλέποντας την κατάφορη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς της τελευταίας.  Κάτι που αν γινόταν σε μια άλλη χώρα θα ισοδυναμούσε με άμεση στρατιωτική επέμβαση των σύγχρονων σταυροφόρων στο όνομα των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της παγκόσμιας ειρήνης.

Και αφού λοιπόν είδαν και απόειδαν , έβαλαν άλλο σχέδιο σε δράση.Αφού οι Κύπριοι δεν μας ακούνε, αφού έχουν πρόεδρο πεισματάρη που δεν παίρνει από συμβουλές, ας αποσυρθούμε εμείς , και ας βάλουμε στη θέση μας την Μητέρα τους πατρίδα. Το τελευταίο κομμάτι που έλειπε από το «χαρμάνι» που έφτιαξε και σχεδίασε ο θείος Σαμ, ήταν η Ντόρα! Με παρελθόν και παράδοση στις Αμερικανικές ντιρεκτίβες, η Ντόρα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι της Ελληνικής διπλωματίας.

 Τώρα όλα ήταν έτοιμα. Η συντονισμένη  προσπάθεια άρχισε πανηγυρικά με τη θυσία του σμηναγού  σε αερομαχία στο Αιγαίο. Η Ντόρα συνέχιζε να χαμογελά χαζοχαρούμενα.  Επισκέπτεται  την Κων/πολη  σαν να μην συμβαίνει   απολύτως τίποτα, και το μόνο που έλειψε ήταν να πει και ευχαριστώ, έτσι για να μας θυμίσει τα Ίμια.  Ο Στεφανόπουλος αποφασίζει να εκφραστεί δημόσια για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και προτείνει να λυθεί στο δικαστήριο της Χάγης. Κάτι που ισχύει για περιπτώσεις terra nullius, που ποτέ δεν χαρτογραφήθηκαν και όχι για  θάλασσες και νησιά με χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Η Ντόρα φωνάζει για τα Κυπριακά Βέτο. Συναντά εσπευσμένα τον Γάλλο ομόλογο της για να του ζητήσει , φοβισμένα, να μην προβάλει η χώρα του εμπόδια στην Τουρκική πορεία ένταξης.

Έχουμε φτάσει στο σημείο, οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των Αμερικάνικων θέσεων και οι μεγαλύτεροι προστάτες των Αμερικανικών συμφερόντων να είναι οι Έλληνες. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην Κυπριακή Εξωτερική πολιτική , να μην είναι η Αγγλία ή η Αμερική αλλά η ίδια η  Ελλάδα. Η Ελλάδα , που κινούμενη από ξένα συμφέροντα  πριν από 33 χρόνια, δοκιμάζει να επιβληθεί πραξηκοπιματικά στην τότε Κυπριακή κυβέρνηση έτσι και τώρα. Παρακινούμενη από τα ίδια «ξένα» συμφέροντα, καλεί και πάλι τους εκπροσώπους του λαού, να «παρακάμψουν» τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την λαϊκή ετυμηγορία, να συνάψουν κοινό μέτωπο, και να εμβολίσουν της Παπαδοπουλική στρατηγική στο Κυπριακό. Ενώ την περίοδο του δημοψηφίσματος, ήταν οι Αμερικάνοι εκείνοι που καλούσαν τους Χριστόφια και Αναστασιάδη να  συμπλεύσουν ενάντια στον Πρόεδρο, τώρα το κάνει η ίδια η Ελλάδα. Οι διπλωματικοί κύκλοι με τις γνωστές πληροφορίες που πάντα διαρρέουν , περί δυσαρέσκειας της Αθήνας για την στάση του Τάσσου κλπ κλπ. Η γνωστή και αλάνθαστη από αρχαιοτάτων χρόνων συνταγή του «διαίρει και βασίλευε»

 

Pin It