Εκτύπωση
Κατηγορία: Πολιτική
Εμφανίσεις: 4307

christofias-pinokioΣε επιστολή του στη Βουλή, αναφορικά με τον επίμαχο νόμο περί υδρογονανθράκων,  ο πρόεδρος Χριστόφιας γράφει μεταξύ άλλων : “'αφαιρεί (ο νόμος) από το λαό τη δυνατότητα να κρίνει αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για το μέλλον του”
Αλήθεια ο πρόεδρος νοιάζεται για κάτι τέτοιο; Δεν του φαίνεται πάντως! Μέχρι τώρα έδειξε να μην ανέχεται την κριτική του λαού, ούτε όταν αυτή αγγίζει ποσοστά σχεδόν απόλυτης πλειοψηφίας.

Και μόνο στην υποψία κριτικής, προεδρικό και ΑΚΕΛ, σαν συγκοινωνούντα δοχεία που είναι, βάζουν μπρός τον γνωστό μηχανισμό της πραξικοπηματολογίας. Την παλιά επιτυχημένη συνταγή της παράταξης, που εργολαβικά και συντονισμένα ρίχνει λάσπη στους αντίπαλους μέχρι τελειωτικής εξόντωσης. Όσοι ασκούν κριτική στον πρόεδρο, μαυριπινακίζονται και τιμωρούνται παραδειγματικά από τον γνωστό κομματικό “οδοστρωτήρα”. Στη χειρότερη περίπτωση συλλαμβάνονται και οδηγούνται στους αστυνομικούς σταθμούς.
Ο πρόεδρος δεν ανέχεται την παραμικρή κριτική από απλούς πολίτες που κινούνται στους δρόμους. Δεν ανέχεται κριτική από διαδηλωτές και οργανωμένες ομάδες. Δεν ανέχεται κριτική από ιστολόγια και έντυπα. Απο πρυτάνεις και καθηγητές πανεπιστημίων. Από κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα, από κανένα δημοσιογράφο.
Αλλά ξαφνικά, θέλει να διαφυλάξει τη δυνατότητα του λαού, να κρίνει αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον του! Αυτός που παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του λαού και τιμωρεί όποιον τον κρίνει.
Τα προεδρικά φερέφωνα που ξελαρυγγιάζονται τον τελευταίο καιρό για τις “μεταλλάξεις”  των αντιπάλων τους, δεν βλέπουν τις μεταλλάξεις του αφεντικού τους;