Εκτύπωση
Κατηγορία: Πολιτική
Εμφανίσεις: 6529

 contoliza«Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να του πουν να μην το πράξει.» Περίπου αυτά δηλώνει η κυβέρνηση Μπούς δια στόματος Κοντολίζας. Κοιτάζοντας κατάματα  τους δημοσιογράφους και τις κάμερες.

Η αυθάδεια και το θράσος αυτού του έθνους είναι ισάξια της ένοχης ανοχής που παρουσιάζει η διεθνής κοινότητα σε όλες τις τες βαθμίδες. Από τους απλούς πολίτες μέχρι και τα υψηλόβαθμα στελέχη της διπλωματίας. Η σιωπηρή πλοιοψηφία που ανέχεται να είναι θεατής και ενίοτε συνεργός , στην οικοδόμηση αυτής της  μεγαλεπήβολης ιδέας της PaxAmericana! Έχουμε εμπεδώσει πια το παιγνίδι των «αμερικανικών συμφερόντων». Έχουμε καταντήσει να το θεωρούμε λογικό επιχείρημα και αναπόφευκτη συνέπεια. Κάποιος όμως να πεί! Πού σταματούν αυτά τα Αμερικάνικα συμφέροντα;

Ζούμε μια εποχή όπου πίσω από κάθε εμφύλιο, πίσω από κάθε γενοκτονία , εθνοκάθαρση, πίσω από κάθε πραξικοπηματική ανατροπή καθεστώτων, βρίσκεται η Αμερική με τα συμφέροντα της. Κάθε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάθε παραγνώριση του διεθνούς δίκαιου είναι απλά μια άλλη μορφή του “Americandream” Το δίκαιο δεν είναι για όλους το ίδιο. Έχει μεταλλαχτεί σε «δίκαιο του δυνατού» με τις ευλογίες φυσικά και του αμερικανοκινούμενου ΟΗΕ. Το απαράδεκτο δεν είναι ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά ότι τέτοιο δικαίωμα δεν έχει ο Λίβανος, το Ιράκ, η Συρία,  η Κορέα, η Βολιβία , και όλες εκείνες οι χώρες που η Αμερική δεν θέλει να έχουν. Έχει καθιερωθεί τελικά αυτή η χώρα σαν ο αιμοσταγής παγκόσμιος δικαστής. Δικάζει και εκτελεί παράλληλα. Ένα έθνος που παραμυθιασμένο με την υπεράσπιση της παγκόσμιας ειρήνης, βάφει τα χέρια του με το αίμα αθώων. Που εν αγνοία του θυσιάζει καθημερινά ολόκληρα έθνη στο βωμό των «αμερικανικών συμφερόντων» , δεμονοποιόντας  ταυτόχρονα γι’αυτό, ισλαμιστές, φονταμενταλιστές, μουσουλμάνους, τρομοκράτες, εξτρεμιστές και δικτάτορες . Δεν είναι πως δεν το ξέρουμε, δεν είναι πως δεν το πιστεύουμε. Είναι ότι έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν θα αλλάξει. Όσο δυνατά και αν το φωνάξεις. Ότι κάθε ισραηλιτική οβίδα που σκάει στην παραλία του Λιβάνου σκοτώνοντας παιδιά και άμαχους που κολυμπούν, ότι κάθε «κατιούσια» που χτυπά και διαμελίζει την ανυποψίαστη οικογένεια που τρώει , είναι υπογραμμένες, και προγραμματισμένες από τη CIA. Τους σταυροφόρους του 21ου αιώνα. Τα καλά παιδιά του Θεού πλανητάρχη.