cyprus rally 2014 Αρχίσαμε πάλι τα παράπονα και τους αναθεματισμούς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι επειδή, όπως κάθε χρόνο, θα έχει μια ειδική στο κέντρο της Λευκωσίας. Κι επειδή κάποιοι δρόμοι θα μείνουν κλειστοί στη διάρκεια των δοκιμαστικών καθώς και τη μέρα του αγώνα, βρήκαμε ευκαιρία να βγούμε και να φωνάξουμε με αγανάκτηση ότι τάχατες τέτοια πράγματα μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες και δημοκρατίες της μπανανίας γίνονται. Νομίζω τελικά πως αλλού μας τρώει και αλλού ξυνόμαστε! Εννοώ πως άλλα, πιο σημαντικά πράγματα για τη χώρα μας είναι τριτοκοσμικά και πρωτάκουστα.

Σώστε τον Ακάμα!
akamasΑπελπισμένες φωνές απόγνωσης υψώνονται τις τελευταίες μέρες από κάθε γωνιά της Κύπρου. Σώστε τον Ακάμα φωνάζουν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ζητούν όλοι υποστήριξη. Online ψηφοφορίες, συλλογή υπογραφών, γνώμες, απόψεις και ακατάσχετη αρθρογραφία σε όλο το μήκος και το πλάτος του Κυπριακού τύπου. Όλα για να σωθεί ο Ακάμας. Δεν πρόκειται για υποκρισία, εξάλλου δεν αμφισβητώ τις προθέσεις κανενός ευαισθητοποιημένου Κύπριου για το θέμα. Απλά μου κάνει εντύπωση που και αυτή τη φορά το μερίδιο ευθύνης του καθενός από μάς στη σταδιακή καταστροφή του Ακάμα είναι ανύπαρκτο.

salaminaΔεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν τη σημαία ένα κομμάτι πανί ή την πατρίδα ένα κομμάτι γης. Την ιστορία μια “άλλη” εκδοχή της πραγματικότητας και τη θρησκεία ένα ανόητο παραμύθι χειραγώγησης των “αμόρφωτων” μαζών. Γι αυτό το λόγο οι απόψεις μου, αλλά και εγώ ο ίδιος πολλές φορές, πέφτουμε θύματα εύκολων ερμηνειών που σε τιμωρούν με το μαρτύριο να πρέπει να αποδεικνύεις καθημερινά ότι δεν είσαι αυτό που σε κατηγορούν. Είναι τόσο εύκολη η ζωή όταν “πακετάρεις” αυτούς με τους οποίους διαφωνείς σε κιβώτια που έχουν πάνω την επιγραφή “φασίστας”, “εθνικιστής”,“ρατσιστής”, “απορριπτικός” κλπ.

memento moriΑπό τότε που τα όρια του χώρου άρχισαν να εκλείπουν, ξεχάσαμε και πώς να πεθαίνουμε. Όταν οι κοινωνίες ζούσαν σε φυσικούς και νοητούς χώρους με ξεκάθαρα όρια, οι άνθρωποι ήταν εξοικειωμένοι με το δρασκέλισμα του κατωφλιού. Μια πράξη που πολλές φορές δεν είχε επιστροφή και που η απόφασή της παιρνόταν συνειδητά όταν έφτανε η καθοριστική στιγμή. Κάποτε οι άνθρωποι περνούσαν τελεσίδικα το κατώφλι του σπιτιού των γονιών τους και “έβγαιναν” στον κόσμο.

asterixΠοτέ δεν με έπεισαν οι θεωρίες περί πολλών αληθειών. Η αλήθεια είναι μόνο μία. Απλά έχει πολλές πτυχές και διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ανάλογο με τη θέση από την οποία ο καθένας παρατηρεί ένα γεγονός είναι και το απόσπασμα της αλήθειας που αντιλαμβάνεται. Αυτό δε στερεί από κανένα την αξία της γνώμης του. Αντίθετα, όσο πιο σφαιρικά γνωρίζεις ένα θέμα τόσο πιο δυνατή είναι η άποψη που σχηματίζεις. Δυστυχώς όμως δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν το συνήθειο να κάνουν κάτι τέτοιο.