Εκτύπωση
Κατηγορία: Κοινωνία
Εμφανίσεις: 5075

Στον χθεσινό Πολίτη (10/02/09) , στην στήλη της πολιτικής, παρουσιάστηκε ενα άρθρο με τίτλο “Αγγλική Σχολή: Μια όαση αναγέννησης και δημοκρατίας¨. Το άρθρο υπογράφει ο Γιώργος Κουμουλλής, Πρώην καθηγητής Αγγλικής Σχολής. Το θέμα φυσικά έχει να κάνει με τα γνωστά πλέον “επαναπροσεγγιστικά” μέτρα της  σχολής και την πρόσφατη αντίδραση μερίδας γονέων με την δημιουργία και ιστοσελίδας όπου παρουσιάζονται και δημοσιοποιούνται διάφορα...

σχετικα γεγονότα. Ο κος Κουμουλλής λοιπόν, αναλαμβάνει όχι μόνο να υπερασπιστεί τη γραμμή της Αγγλικής Σχολής στο θέμα, αλλά περνά στην αντεπίθεση ονομάζοντας τη σχολή ως “Όαση αναγέννησης και δημοκρατίας” και λίγο μετά , ξεπερνά κάθε όριο σοβαρότητας λέγοντας οτι “...Η Αγγλική Σχολή πρέπει να επαινεθεί που στάθηκε σ΄ αυτή την περίπτωση η Alma Mater του φιλελευθερισμού.” (!!!)

 

Όλα αυτά φυσικά επιχειρηματολογώντας σχετικά με την απαγόρευση ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου στη διάρκεια της γιορτής της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Το απόσπασμα του άρθρου του έχει ως εξής “... Η ΑΣ έχει συγκεντρώσει μύδρους κριτικής για τη μη ανάκρουση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου στη γιορτή της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Ας εξετάσουμε, όμως, τα πράγματα ορθολογιστικά : σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, εκτός από την Ελληνική, το επίθετο "Κρατικός" και όχι "Εθνικός" τοποθετείται πριν του ουσιαστικού "Ύμνος". Ένα κράτος συνήθως αποτελείται από πολλές εθνικές ομάδες κι έτσι το αρμόζον επίθετο είναι "κρατικός". Οφείλαμε κι εμείς να είχαμε τον δικό μας κρατικό ύμνο (όπως έχουμε και τη δική μας σημαία) διότι, είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν είμαστε ένας νομός της Ελλάδος, αλλά ένα ανεξάρτητο κράτος. Θεωρώ τη χρησιμοποίηση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου από την Κυπριακή Δημοκρατία μια ανωμαλία που έπρεπε να είχε διορθωθεί προ πολλού. Η ανωμαλία γίνεται πιο χτυπητή όταν ανακρούεται ο Εθνικός Ύμνος στις επετείους της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ανεξαρτησίας (!) αφού το ανάκρουσμα του Ύμνου υποδηλώνει εξάρτηση κι όχι ανεξαρτησία. Πιστεύω και οι πιο μικρόνοες "εθνικόφρονες" να αντιλαμβάνονται το οξύμωρο σχήμα. Η ΑΣ πρέπει να επαινεθεί που στάθηκε σ΄ αυτή την περίπτωση η Alma Mater του φιλελευθερισμού....”

 

Οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδης γενικές γνώσεις θα γνωρίζει φυσικά οτι οι πληροφορίες του κύριου Κουμουλλή είναι εντελώς λανθασμένες. Η λέξη εθνικός ύμνος χρησιμοποιείται απο όλες τις χώρες του κόσμου. Όπως στη Γαλλία (Hymne national de la France) στην Ιταλία ( L' Inno Nazionale d' Italia) στη Γερμανία ( Nationalhymne der Bundesrepublik Deutschland ) έτσι για να αναφέρω μερικά παραδείγματα με μια απλή αναζήτηση στο google. Επίσης, εκτός απο τις δεκάδες ιστοσελίδες που αναφέρονται στους εθνικούς ύμνους των χωρών του κόσμου, υπάρχουν και οι επίσημες ιστοσελίδες της ΕΕ που αναφέρονται στους Εθνικούς ύμνους των χωρών μελών. Ακόμα και για τον ύμνο της Ευρωπαικής Ένωσης αναφέρεται ρητά οτι αυτός δεν αντικαθιστά του Εθνικούς ύμνους των χωρών της.

Είναι εντυπωσιακό πώς ενας άνθρωπος χρησιμοποιεί ενα τόσο λανθασμένο ,κατασκευασμένο επιχείρημα για να υποστηρίξει τη θέση του και πως μια εφημερίδα ανερυθρίαστα το δημοσιεύει με κίνδυνο να μοιραστεί μαζί με τον συγγραφέα το κόστος της γελοιοποίησης. Και να σκεφτείτε οτι ο άνθρωπος αυτός είναι καθηγητής και κάποτε δίδασκε στην Αγγλική σχολή.

Ολόκληρο το άρθρο...Εδώ http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=852275&-V=archivearticles&-p