Εκτύπωση
Κατηγορία: Κοινωνία
Εμφανίσεις: 2307

Αυτή η συμφωνία είναι παν'άπ'όλα ατέρμονη. Τίποτα και κανένας δεν φαίνεται να εγγυάται ότι θα υπάρξει, έστω και σε βάθος χρόνου, ένα τέλος. Ακόμα και οι Ευρωπαίοι τιμωροί που εκβιαστικά μας την επέβαλαν, έσπευσαν αμέσως μετά να δηλώσουν πως το μέλλον του μνημονίου εξαρτάται απο τη στάση που θα κρατήσουμε και απο το κατά πόσο θα συμμορφωνόμαστε προς τις Ευρωπαϊκές απαιτήσεις. Εξάλλου, η εμπειρία αυτής της μνημονιακής τακτικής δεν έχει αποφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα μέχρι τώρα εκεί όπου εφαρμόστηκε. Αντίθετα, βύθισε στην φτώχεια και στην παρακμή όλους τους λαούς που υπέκυψαν στις πιέσεις του Ευρω-γερμανικού θηρίου.

 Η Ευρωπαϊκή οικογένεια της ισότητας είναι κατά βάθος μια συμμορία δυνατών που καταδυναστεύει και κρατά υποδουλωμένους τους μικρούς και αδύνατους εταίρους της. Όποιος δοκιμάσει να σταθεί ισότιμα απέναντι τους και να βγεί εκτός του πλάνου που αυτοί σχεδίασαν, συνθλίβεται παραδειγματικά. Δεν είναι τυχαίες και οι δηλώσεις του Προέδρου του Γιούρογκρούπ οτι τα μέτρα για την Κύπρο θα αποτελέσουν πρότυπο και για άλλα κράτη. Δεν μας θέλουν να βγούμε ποτέ απ'αυτή τη σχέση εξάρτησης και υποδούλωσης.

 Οι απαιτήσεις ήταν ξεκάθαρες απο την αρχή. Ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρο πρέπει να συρρικνωθεί και τα ξένα κεφάλαια πρέπει να φύγουν. Μας το δήλωσαν επανειλημμένα. Το μοντέλο της Κύπρου έχει πεθάνει. Διότι έτσι θέλουν, διότι έτσι τους βολεύει. Στην υπηρεσίας τους φυσικά έθεσαν όπως συνήθως, τα μεγάλα ΜΜΕ, τους οίκους αξιολόγησης και τα κοινοβούλια τους. Η αεροπορία του τρόμου και της απειλής πέρασε, βομβάρδισε και ισοπέδωσε ακόμα και τα τελευταία οχυρά αντίστασης. Μετά παρέλασε ανενόχλητος ο παντοδύναμος οικονομικός στρατός του Βορρά και επέβαλε τον νόμο του. Δεν μείναμε μόνοι. Πάντα μόνοι ήμασταν. Στο παγκόσμιο χρηματιστήριο των συμφερόντων, οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι φιλοφρονήσεις είναι χρεοκοπημένες μετοχές μηδενικής αξίας.

 Τί να την κάνουμε την εξυγίανση και την αναδιάρθρωση όταν δεν θα έχει μείνει τίποτα; Μήπως θα νοιώθουμε αναδιαρθρωμένοι γυρίζοντας 100 χρόνια πίσω; Όταν θα έχουν ρουφήξει και την τελευταία σταγόνα του φυσικού μας πλούτου, όταν θα έχουν εξαθλιώσει την κοινωνία, οταν θα έχουν εξαφανίσει και τα τελευταία απομεινάρια της αξιοπρέπειας μας και το σημαντικότερο, όταν θα μας έχουν επιβάλει το δικό τους σχέδιο λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα, τότε απλά θα γυρίσουν και θα μας ανακοινώσουν “Τώρα εξυγιανθήκατε!”

 Το μόνο που μας απομένει είναι το πείσμα μας και η αξιοπρέπεια μας. Αυτά που μας κράτησαν τόσα χρόνια όρθιους και ριζωμένους σ'αυτό τον τόπο. Δεν μπορούμε να μείνουμε εγκλωβισμένοι σ'αυτή την απόφαση-καταδίκη. Δεν μπορούμε να ήμαστε εσαεί χρεωμένοι σ'αυτο τον φαύλο κύκλο που συντηρεί η δίψα των Ευρωπαίων “εταίρων” μας για υποδούλωση του Ευρωπαϊκού Νότου. Με κάθε κόστος, αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Να απεγκλωβιστούμε το συντομότερο δυνατό απο τα νύχια του Τροικανού θηρίου. Να απαντήσουμε στα πικρόχολα σχόλια τους και στις ειρωνείες που ξεστομίζουν εναντίον μας χωρίς ίχνος σεβασμού, για ένα λαό που δοκιμάζεται απο τα αρρωστημένα πειράματα τους. Να τους δείξουμε την πόρτα και να τραβήξουμε το χαλί κάτω απο το σαθρό Ευρω-γερμανικό οικοδόμημα τους. Να βρούμε λύση εκτός Τρόικας, να βγούμε απο το Ευρώ, να κάνουμε κάτι τέλος πάντων. Αφού χαμένοι ήμαστε έτσι κι αλλιώς. Αν θα βουλιάξουμε ολοκληρωτικά τότε να το κάνουμε με αξιοπρέπεια. Όχι να τους δίνουμε και την ευχαρίστηση απο πάνω να μας ρουφούν το αίμα με το σταγονόμετρο. Το ότι απο δικά μας λάθη βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού δεν σημαίνει πως πρέπει να τους παρακαλούμε μια ζωή να μην μας σπρώξουν.

 Ας το καταλάβουμε κι εμείς κι εκείνοι. Αυτός ο τόπος έπλασε την ιστορία του μέσα απο τα όχι που όρθωσε απέναντι στην έπαρση των θηρίων που τον θεωρούσαν πάντα εύκολη και σίγουρη λεία. Τη λάσπη που πέφτει πάνω στους λαούς όταν προσπαθούν να επιβιώσουν με τίμημα την αξιοπρέπεια τους δεν την ξεπλένουν ούτε οι επόμενες γενιές. Ας μην αφήσουμε στα παιδιά μας προσκυνημένες αναδιαρθρωμένες κοινωνίες. Καλύτερη κληρονομιά απο την αξιοπρέπεια δεν υπάρχει. Ή το καταλαβαίνουμε τώρα ή θαβόμαστε για πάντα στον Ευρωπαικό τάφο της οικονομικής εξυγίανσης.