Απίστευτο!

Ομολογώ οτι το διάβασα 4-5 φορές ώσπου να βεβαιωθώ οτι δεν πρόκειται για αστείο! Στην ιστοσελίδα http://www.politispittas.blogspot.com/ δημοσιεύεται άρθρο το οποίο αναδημοσιεύεται και στον Πολιτη (εννοείται) στο οποίο ο μπλόκερ ζητά απο τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να επεμβαίνουν και να λογοκρίνουν ιστοσελίδες “που καλλιεργούν τη διαίρεση, τον φασισμό, τον εθνικισμό , την ύβρη και το μίσος “

Μάλιστα προτείνει ¨είτε να κατέβουν ( οι σελίδες) είτε να συνετισθούν και οι υπεύθυνοί τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.” Φυσικά στο άρθρο λέει και άλλα πολλά με αφορμή σχόλια που δημοσιεύονται στο φόρουμ μια άλλης ιστοσελίδας.

Η κυπριακή μπλοκόσφαιρα πρωτοπορεί και πάλι! Σε όλο τον κόσμο, οι μπλόκερς και οι διαχειριστές ιστοσελίδων έχουν κυρήξει ενα πόλεμο με τις διάφορες μορφές εξουσίας που προσπαθούν να φιμώσουν τις ελεύθερες απόψεις ελεύθερων πολιτών. Το δικαίωμα τους δηλαδή να λεν ελεύθερα τη γνώμη τους. Εκατοντάδες ιστοσελίδες δέχονται εκβιαστικές μηνύσεις και δεκάδες υπεύθυνοι ιστοσελίδων και μπλοκερς σέρνονται στα δικαστήρια , προσπαθώντας να υπερασπιστούν το ιερό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Μάλιστα είναι παγκόσμια γνωστό οτι η αδικαιολόγητη ,καμια φορά, μανία των αρχών ενάντια στο διαδύκτιο είναι και αποτέλεσμα της ανικανότητας της αρχής να το ελέγξει και ενδεχομένως να το φιμώσει εκεί που χρειάζεται. Ενα παγκόσμιο δύκτιο απο ιστοσελίδες ενώνονται σε μια προσπάθεια αλληλεγγύης. Ακόμα και ιστοσελίδες με αντίθετες απόψεις μεταξύ τους πολεμούν τον κοινό εχθρό. Πρόσφατα πολλές ελληνικές σελίδες και μπλόκς εξέφρασαν την συμπάθεια τους και τη στήριξη τους σε αντίστοιχες Τουρκικές ιστοσελίδες που δέχονται πιέσεις και απειλές απο τις αρχές για να σταματήσουν να εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους. Απο την άλλη, οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου, προσπαθούν με κάποιο τρόπο να πετύχουν τουλάχιστον τον έλεγχο όσων γράφονται στο διαδύκτιο. Μέσα απο νομοσχέδια και οδηγίες προσπαθούν να φιμώσουν το διαδύκτιο.

Και μέσα σ'αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο υπεράσπισης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νά σου και ο politispittas με το μπλόκ του που ζητά διακαώς να αυτοενουχιστεί. Και το σημαντικότερο, η εφημερίδα Πολίτης που το αναδημοσιεύει και το προωθεί. Να φιμώσουμε λοιπόν και το διαδύκτιο, αν αυτό διαφωνεί με τις θέσεις του Προέδρου που “μπορεί”. Να μην αφήσουμε κανένα ίχνος αντίθετης άποψης που μπορεί να διαστρεβλώσει το φιλειρηνικό και φιλολαικό πρόσωπο του Προέδρου Χριστόφια. Αυτό που τόσο εργολαβικά προωθήθηκε προεκλογικά. Ο Πρόεδρος έχει γνώμη, άποψη, γραμμή στο Εθνικό μας πρόβλημα. Και έχει βαλθεί , όχι μόνο να υλοποιήσει το όραμα του, αλλά και να “θάψει” όσους διαφωνούν και τολμούν να το εκφράζουν. Εξάλλου, τέτοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνται απο την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρόεδρο εδώ και λίγο καιρό. Οι διαφωνούντες πρέπει να φιμώνονται. Είτε πρόκειται για την εκκλησία , είτε για άλλες φωνές απο κόμματα και οργανωμένα σύνολα. Διαστροφικές αντιλήψεις που βρίσκουν γόνιμο έδαφος να φυτρωσουν και να ακουστούν απο διαστροφικά τυφλωμένα μυαλά. Όπως του συγγραφέα του πιο πάνω μπλόκ και της εφημερίδας Πολίτης. Που στο όνομα της λύσης όπως την φαντάζεται ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ, καλούν τις αρχές να φιμώσουν και να ευνουχίσουν το τελευταιο οχυρό του πολίτη στη νέα τάξη πραγμάτων. Το διαδύκτιο.

Θαυμάστε ακόμα ενα ατυχες απόσπασμα του συγκεκριμένου άρθρου

¨Δεν θα πρέπει κάποτε επιτέλους η Πολιτεία να λάβει τα μέτρα της;
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η
Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που κάνει πολύ καλή δουλειά στον έλεγχο της ερωτικής πορνογραφίας δεν πράττει αναλόγως και για την Πολιτική Πορνογραφία που εν τέλει είναι πολύ πιο επικίνδυνη;”

Pin It