Η λογοτεχνία δεν έχει λέξεις να περιγράψει τι γινόταν εκεί, εκείνη την περίοδο. Μετά από τότε η λογοτεχνία ,( δηλαδή οι λέξεις )είναι νεκρή.

Ακόμα και πριν το 1939 είχαν γίνει απίστευτα εγκλήματα σε πολέμους πολιτισμένων εθνών. Λεηλατημένες και πυρπολημένες πόλεις, βιασμένες γυναίκες, πειράματα και δολοφονίες. Ωστόσο το Β παγκόσμιο πόλεμο η κλίμακα και η οργάνωση τους ήταν άνευ προηγουμένου. Οι Γερμανοί με την θεωρία τους της ανώτερης φυλής (κατά τα πρότυπα των αρχαίων Ελλήνων) ενίσχυσαν και οργάνωσαν το ρατσιστικό μίσος. Επρόκειτο για την επιχείρηση διαφθοράς ενός ολόκληρου έθνους.

Καμία ελευθερία του λόγου, έλεγχος του τύπου, κατάσχεση περιουσιών, περιορισμοί στο δικαίωμα του συναθροίζεσθαι ειρηνικά, λογοκρισία των επιστολών, έλεγχος των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ,μαζικοποίηση της εργασίας, άρνηση της θρησκευτικής ελευθερίας.

Αιχμαλώτισαν και εκτέλεσαν εκατομμύρια ανθρώπους. Λεηλάτησαν. Τα επώδυνα και φρικιαστικά εγκλήματα σε τροφίμους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι άνευ προηγουμένου. Κρατούσαν ακριβείς σημειώσεις για όλα τα πιο πάνω.

Στο έργο του «ο Αγών Μου», έγραφε ο Χίτλερ αρκετά χρόνια πριν ότι ..«Μια ισχυρότερη φυλή θα εκτοπίσει τους αδύναμους, διότι η ζωτική επιθυμία στην έσχατη μορφή της, θα σπάσει τα παράλογα όρια του λεγόμενου ανθρωπισμού των ατόμων, για να ανοίξει το δρόμο στον ανθρωπισμό της φύσης, η οποία καταστρέφει τους αδύναμους για να δώσει τη θέση τους στους δυνατούς». Αυτή ήταν και γέννηση της δυστυχίας. Ο νόμος της ζούγκλας εφαρμόστηκε από τον άνθρωπο και έπαψε από τότε να λέγεται άνθρωπος.

Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε ως βασικά όργανα επιβολής της τυραννίας του την ηγεσία του κόμματος του, τη Γκεστάπο, την SD, και τα SS.

Με επικεφαλής το Χάινριχ Χίμλερ αυτοί οι τρομακτικοί άνδρες στέκονταν πάνω απ’ την κατεχόμενη Ευρώπη πέντε ατέλειωτα χρόνια , σαν ένα μαύρο σύννεφο καταιγίδας που κυοφορούσε τον ξαφνικό θάνατο.

Κάθε μέλος του Ναζιστικού κόμματος ορκιζόταν μια φορά το χρόνο. ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟ ΧΙΤΛΕΡ.ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΥΠΑΚΟΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ,ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ.

Διαίρεσε τη Γερμανία σε νομούς και τους νομούς σε επαρχίες, αστικές και αγροτικές περιφέρειες ,πυρήνες και τετράγωνα. Ο στόχος ήταν να ελέγξει μέχρι και το τελευταίο σπίτι και αγρόκτημα. Σε κάθε οικογένεια κρυβόταν και ένας πληροφοριοδότης. Κάθε άτομο επιβαρυνόταν πλήρως από την επίδραση της ναζιστικής προπαγάνδας. Όσοι διέδιδαν «επιβλαβείς» φήμες εντοπίζονταν και…αναφέρονταν. Υπήρχε φάκελος για τον κάθε Γερμανό πολίτη. Αναμφίβολα πολλοί Γερμανοί δεν υπήρξαν ποτέ ένθερμοι οπαδοί του Χίτλερ. Αυτοί δεν ανήκαν στα SS.

Όλα τα μέλη των SS ήταν οπαδοί του Χίτλερ ,οι οποίοι δεν πίστευαν ούτε στον θεό ,ούτε στον άνθρωπο.

Υπήρξαν το κολασμένο θερμοκήπιο της ιστορίας που μέσα του γεννιούνταν οι δαίμονες της ιστορίας.

Σήμερα…Πολλοί πιστεύουν και ορκίζονται στις χιτλερικές θεωρίες του υπερανθρώπου. Αυτοί περπατούν ανάμεσα μας. Καταστρέφουν γήπεδα και χτυπούν μετανάστες. Μισούν μέχρι αηδίας τους ομοφυλόφιλους και τους τσιγγάνους, Σαν τότε. Υπάρχει μόνο το δικό τους ΕΓΩ, βυθισμένο στη δίνη της παράνοιας . Φοράνε αρχαιοελληνικές πανοπλίες χωρίς τίποτα να γνωρίζουν για το αρχαίο πνεύμα των φιλοσόφων μας. Είναι επικίνδυνοι και μας τρομάζουν ,όπως έλεγε και εκείνο το παλιό τραγουδάκι από τις φοβερές ΤΡΥΠΕΣ.

Φοβάμαι το μέλλον. Όλα αυτά που θα έρθουν. Γιατί «αυτοί» είναι πολλοί .Ζουν σε κάθε χώρα, Μοιάζουν με τον καθένα. Τον περιπτερά, τον μπακάλη, το μηχανικό, τον καθηγητή των πανεπιστημίων.

Είναι βεβαίως και καλοί, φανατικοί χριστιανοί ορθόδοξοι.

Και λυπάμαι πολύ. Για τα παιδιά όλου του κόσμου που κάποτε είχαν μέσα τους την αθωότητα. Θαύμαζαν τις δροσοσταλίδες, τις αραχνούλες και τα φεγγαράκια. Σήμερα κρατάνε λοστούς, πέτρες και τσεκούρι και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης βρίσκονται σε κάθε γειτονιά.

Ο καλός Χριστούλης μας, θα αργήσει να μας αγκαλιάσει …

Pin It