Εκτύπωση
Κατηγορία: Κοινωνία
Εμφανίσεις: 4559

merrycrisisΑν όπως συνηθίζεται, την επόμενη μέρα των εκλογών, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα,  όλοι νοιώθουν νικητές και δικαιωμένοι, πόσο μάλλον μετά από την υπογραφή του περιβόητου μνημονίου. Αν δηλαδή σε μια εκλογική αναμέτρηση που το αποτέλεσμα της είναι τόσο αντικειμενικό, η κομματική επιχειρηματολογία δίνει τα ρέστα της, παρουσιάζοντας πολλές φορές το μαύρο άσπρο και τη νύχτα μέρα, σκεφτείτε τί θα γίνει με το μνημόνιο, του οποίο οι ερμηνείες ήδη ποικίλουν ανάλογα με τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες, των κομμάτων, των οργανώσεων, των τραπεζών κλπ.

Ο λόγος που κάνω αυτό τον συνειρμό, είναι επειδή τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν εντυπωσιακά οι διαφορετικές δηλώσεις, οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις είναι και εκ διαμέτρου αντίθετες, διατηρώντας όμως πάντα ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι όλες σωστές. Για κάποιο περίεργο λόγο, έχουν όλοι δίκαιο. Κι εκείνοι που θέλουν το μνημόνιο να υπογραφόταν χτες, κι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε, εκείνοι που πιστεύουν ότι πετύχαμε πολλά μέσα από τη διαπραγμάτευση,κι εκείνοι που δεν θέλουν το μνημόνιο και ζητούν να διώξουμε πάραυτα την Τρόικα από το νησί. Ακούω προσεχτικά τις δηλώσεις όλων και προβληματίζομαι. Δυσκολεύομαι όμως να σχηματίσω άποψη. Όπως εξάλλου και πολύς άλλος κόσμος. Πολύ σύντομα μας βλέπω να χωριζόμαστε κι εμείς σε μνημονιακούς και αντι-μνημονιακούς, χωρίς ωστόσο να έχει καμία σημασία τελικά. Μάλλον ως άλλοθι και διέξοδος  για τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες μας μου μοιάζει όλη αυτή η στημένη αντιπαράθεση. Προπέτασμα καπνού και τεχνική αντιπερισπασμού για να διώξουν τα μάτια της κοινής γνώμης από πάνω τους.  Γιατί τα σάλια τρέχουν ακόμα από το στόμα τους και στα χέρια κρατούν ακόμα τις χρυσές τους κουτάλες.
Δεν ξέρω αν τα φάγαμε μαζί, ούτε καταλάβω τί σημαίνει αυτή η παραπλανητική, υπο τις περιστάσεις,  φράση. Ξέρω μόνο πως δεν θα τα πληρώσουμε μαζί. Με τη θηλιά να σφίγγει στο λαιμό του κόσμου, ο καθένας μετρά τα κουκιά του και κάνει τους υπολογισμούς του. Στο μεταξύ, οι κλέφτες αποχωρούν αθόρυβα, με ελαφρά πηδηματάκια που λέμε, μέσα στη σύγχυση και τον πανικό τους μνημονιο-τρόμου, που τους βολεύει!